ANUNȚ IMPORTANT !!!

 

Printr-un act normativ intrat în vigoare recent (HG714/2022), autoritățile centrale au introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara la Primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate.

În baza acestor declarații, Primăria TOPOLOVĂȚU MARE va alcătui o situație centralizată care va fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului.

Prin urmare, atât persoanele fizice cât și juridice, care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc), trebuie să depună la Primăria TOPOLOVĂȚU MARE până în data de 30.11.2022 un formular completat, disponibil pe site-ul https://primariatopolovatumare.ro/ , secțiunea Informații Publice – ANUNTURI-Registru de evidență a sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate:

ATENȚIE! Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite!

 

Ø După      completare,      formularul      se      poate      depune      prin      mijloace      electronice,      pe  adresa  primariatopolovatumare@yahoo.com .

 

Ø În cazul celor care nu utilizează mijloacele electronice, aceștia pot găsi formularul tipărit la registratura in cadrul primariei.

 

Ø După completare, acestea se vor depune la Registratura Primăriei pentru a primi astfel număr de înregistrare, dovada că s-au achitat de această obligație.

Precizăm că legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice și juridice care nu vor depune această declarație.